ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ !! ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ  ΑΥΛΙΔΙ (τραγωδία του Ευριπίδη)

Η τραγωδία αυτή διαπραγματεύεται το γνωστό μύθο της Ιλιάδας, τη «θυσίας της Ιφιγένειας». Σύμφωνα μ΄αυτόν ο βασιλιάς των Αχαιών, Αγαμέμνων ,» κατ επιταγήν των θεών» όφειλε να θυσιάσει την κόρη του Ιφιγένεια, για να εξευμενιστεί η θεά Άρτεμις , να φυσήξει ούριος άνεμος, να αποπλεύσει έτσι ο στόλος για την Τροία και  να έχουν τα στρατεύματα την εύνοια και προστασία των θεών.

Ανταποκρινόμενος με λύπη ο βασιλιάς Αγαμέμνων στη θεϊκή επιθυμία, καλεί  την Ιφιγένεια  και τη μητέρα της Κλυταιμνήστρα στην Αυλίδα ,όπου είχε ακινητοποιηθεί ο στόλος των Ελλήνων λόγω άπνοιας, για να θυσιαστεί για το «καλό της πατρίδας», προφασιζόμενος γάμο της Ιφιγένειας με τον Αχιλλέα, το πρωτοπαλίκαρο των Αχαιών     Η Ιφιγένεια ικετεύει τον πατέρα της να μην την θυσιάσει., αλλά τελικά αποδέχεται τη «θυσία της υπέρ πατρίδος», η δε Κλυταιμνήστρα ζητά τη βοήθεια του Αχιλλέα για να αποφευχθεί η θυσία, τα πράγματα περιπλέκονται ……,αλλά τη στιγμή της θυσίας, «θεϊκή  βούληση»  η Ιφιγένεια σώζεται!

Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι ,γράφτηκε στην Αυλή του βασιλιά της Μακεδονίας Αρχέλαου,σε εποχή ( 408-406 πΧ) διχασμού των Ελλήνων. Ο Ευριπίδης μ΄ αυτή την τραγωδία γίνεται κήρυκας φιλοπατρίας.

Συντελεστές. Το έργο ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ.

Σκηνοθέτης: Γ. Καλαβριανός Μετάφραση: Π. Μπουκάλας.

Ηθοποιοί: Γλάστρας Γ ( Αγαμέμνων), Ευστρατιάδου Α ( Ιφιγένεια),

Μαραγκόπουλος Ν. (Μενέλαος), Ραφτόπουλος Θ. (Αχιλλέας),

Τσίμα Μ ( Κλυταιμνήστρα), Μουσικός επί σκηνής: Χουντής Δ.

  • Εισιτήρια Παράστασης.

Άνω διάζωμα 6 Ευρώ – Μεσαίο διάζωμα: 20 Ευρώ ,Κάτω Διάζωμα 45 Ευρώ

Μαθητικό: 13 Ευρώ –   Ανέργων (φωτοτυπία κάρτας)  5 Ευρώ

  • Λεωφορείο: 12 Ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής με την πληρωμή των εισιτηρίων της παράστασης, προκειμένου αυτά να παραγγελθούν , να παραληφθούν έγκαιρα ,αποφεύγοντας έτσι πολύωρη ορθοστασία στη σειρά για την αγορά εισιτηρίων!. Η παραγγελία πρέπει να γίνει το γρηγορότερο !! Σίγουρο είναι ,ότι οι θέσεις θα εξαντληθούν γρήγορα!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Α 6974052943

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡ. 69742952

Για το Δ.Σ

Αποστολόπουλος Α.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...