ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 – 2017

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ         2015  –  2017

———————————————————————————–

 Είναι χρήσιμο να πούμε δυο λόγια για το Σύνδεσμό μας, κυρίως για τα νέα μέλη.

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, ιδρύθηκε το 1988, πριν από 30 σχεδόν  χρόνια , ως πραγματικά ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ εκφράζοντας την ανάγκη:

1ον   ανάδειξης στην κοινωνία του Δημογραφικού ως του κυριότερου εθνικού μας   προβλήματος, και

2ον   χάραξης από τη πολιτεία ενός αποτελεσματικού πλαισίου κοινωνικο-οικονομικών μέτρων στήρι-

της οικογένειας  και ειδικότερα της Τρίτεκνης, όχι για την ευμάρειά της, αλλά για να ενθαρρυνθεί και να προχωρήσει στην απόκτηση ενός επιπλέον παιδιού. Το έχει ανάγκη πρωτίστως η Πατρίδα. Για πρώ- τη φορά στη χώρα μας, τότε ,και από εδώ από την Πάτρα, προβλήθηκε το αίτημα αναγνώρισης της τρίτεκνης οικογένειας ως πολύτεκνης, κάτι που παραμένει ακόμα και σήμερα ανεκπλήρωτο. Τα κόμ-ματα στην αντιπολίτευση  εύκολα αναγνωρίζουν το σωστό και δίκαιο του αιτήματος, ευκολότερα ξεχ-νούν τις υποσχέσεις τους σαν βρεθούν στην κυβέρνηση.

Σήμερα ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ αριθμεί περί τα  5.500  μέλη ,εξ αυτών περίππου τα 1200 είναι ενεργά μέλη.

ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ Δ.Σ

Βασικές αρχές που δεσμεύουν όλους μας : Η δράση των μελών του Δ.Σ ήταν και είναι καθαρά εθελο-ντική προσφορά.H αποτελεσματικότητα τους εξαρτάται και από τη βοήθεια και ιδιαίτερα από τη συνειδητότητα των μελών μας. Καθήκον όλων μας -πρώτα των μελών του Δ.Σ και μετά των μελών μας- να επενδύουμε στο κύρος και την αξιοπιστία του Συλλόγου και του Τριτεκνικού Κινήματος . Αυτό είναι η κύρια προϋπόθεση για την επιτυχία των προσπαθειών μας. Οι διεκδικήσεις μας δεν στρέφονται μόνο προς την Πολιτεία ,αλλά συνολικά προς την κοινωνία , ακόμα και προς τον ιδιωτικό τομέα. Και οι επιχειρήσεις οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν την τρίτεκνη οικογένεια.

Α) Αυτή η  Γ.Σ  για το Δ.Σ έχει χαρακτήρα απολογιστικό ,γιατί λήγει η θητεία του. Αναφέρουμε επι-

γραμματικά κάποιες από τις δράσεις μας:

—- Τρείς παρεμβάσεις για την στήριξη οικογενειών που βρέθηκαν σε ανάγκη. Σε μια περίπτωση διευκολύναμε  να βρεθεί απασχόληση, σε άλλη στηρίξαμε οικονομικά ( και μέσω εράνου). Η επικοινωνία με την γ΄ περίπτωση δεν ήταν επιτυχής.

—-Γιορτές –Πολιτιστικές εκδηλώσεις. Πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες γιορτές  του Συνδέσμου ( Ετήσια Γιορτή, Κοπή Πίττας).Η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίττας έγινε στο Στάδιο  ( σ΄αυτόν εδώ το χώρο) για λόγους οικονομίας. Αλλάξουμε και το παραδοσιακό της περιεχόμενο.

Γιορτή προς τιμή της Μάνας . Προσφέρθηκε βραβείο και φυλαχτό σ΄όλες της μητέρες – 50 τον αριθμό- που απέκτησαν το γ΄τους παιδί το 2016 και ένα μικρό βοήθημα ( πακέτο τροφίμων) στις 15 οικονομικά πιο αδύναμες οικογένειες εξ΄αυτών.

— Η  Εκδρομή μας – προσκύνημα  στη Μ. Ασία ΣΜΥΡΝΗ,ΕΦΕΣΣΟ,ΠΕΡΓΑΜΟ, ΑΙΒΑΛΙ,ΤΡΟΙΑ και εκείνη στη ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ είχαν μεγάλη ζήτηση και ήταν αυτοχρηματοδοτούμενες.

— Συνδιάσκεψη για την ΕΝΟΤΗΤΑ. Οργανώσαμε το Μάιο μια Συνδιάσκεψη Συλλόγων σε μια προσ-πάθεια να φέρουμε κοντά τις 2 Ομοσπονδίες και να αντιληφθούμε τη σοβαρότητα των διαφωνιών ,που διχάζουν το κίνημα. Συμμετείχε ο Πρόεδρος  της ΠΟΤ ,απουσίαζε ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ, ο οποίος δεν απάντησε ,ούτε καν αν αποδέχεται την πρόσκληση και αν θεωρεί αναγκαία την προσπάθεια της ενότητας.

—-Διανομή Φρούτων 55 τον. ( ροδάκινα,νεκταρίνια,μήλα,βανίλιες). Με την ενεργό στήριξη του ΔΗΜΟΥ ( του Προέδρου του Κοιν. Τομέα κ. ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ ) συμμετέχουμε στην υλοποίηση του σχετικού ευρ. Προγράμματος  . Οσάκις έχουμε την ευχέρεια βοηθάμε και το Σύλλογο του Αιγίου.

— Αποδοχή της πρόσκλησης για τη συμμετοχή μας στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Συλλόγων Τριτέκνων Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων. Οι Θέσεις ,που καταθέσαμε : προβολή της ανάγκης για ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝ. ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ με θέμα την ΕΝΟΤΗΤΑ του Τριτεκνικού Κινήματος, και β) προτείναμε την υλοποίηση ,πριν τις κυβερν. αποφάσεις και όχι μετά ,μιας διαμαρτυρίας ( επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο, διαμαρτυρία στη Βουλή και το Μαξίμου) για τα επερχόμενα μέτρα περικοπών. Η πρότασή μας έγινε αποδεκτή, αλλά η υλοποίησή της καθυστερεί

—Φέτος δεν αποδεχθήκαμε και δεν συμμετείχαμε στην προσχηματική πρόσκληση συμμετοχής του Συλλόγου  στη συγκέντρωση στη Θεσ/κη, την περίοδο των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης.

—Το Δ.Σ και μέλη μας συμμετείχαμε στην πορεία προς τη Γέφυρα Ριου-Αντιρρίου με σκοπό την ανά-δειξη του κοινωνικού προβλήματος της ανεργία.

— Οφείλουμε να δηλώσουμε ότι με το ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ και τον ΚΟΙΝ. ΤΟΜΕΑ είχαμε μια καλή και παραγωγική  συνεργασία.

—Έχουμε  ήδη γίνει μέλος της ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ AXAIAΣ ,δηλ. της υπεύθυνης επιτροπής που υλοποιεί το ευρ. Πρόγραμμα διανομής τροφίμων. Αφορά ωφελούμενους που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ και ΚΕΑ. Για την προμήθεια τροφίμων, αλλά και άλλων συνοδευτικών μέτρων θα εκταμιευ-τούν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου πάνω από 2 εκ Ευρώ. Αποδεχθήκαμε να συμμετάσχουμε στο έργο της διανομής.

— Είχε οριστεί για τη Δευτέρα συνάντηση με τη Βουλευτή κ.Σία Αναγνωστοπούλου ( Πρόεδρο και της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό) ,η οποία ,όμως, αναβλήθηκε με δική της πρωτοβουλία για το επόμενο διάστημα. Πρόθεσή μας είναι  να εκθέσουμε τις απόψεις και τα αιτήματά μας στα παρακάτω αναφερόμενα ζητήματα ,αλλά και να ενημερωθούμε και εμείς επ΄αυτών: α) το ζήτημα των απαράδεκτων ηλικιακών ορίων των τέκνων ( 23ο έτος) στην αναγνώριση της τριτεκνικής ιδιότητας ,η υπέρβαση των οποίων σημαίνει και την ακύρωση της τριτεκνικής ιδιότητας και συνεπώς των ελαχίστων ευεργετικών διατάξεων για τις τρίτεκνες οικογένειες, β) την ανάγκη αποσπάσεων των τρίτεκνων αναπλ. εκπαιδευτικών για να επιτευχθεί η συγκατοίκηση της οικογένειας, γ) το ζήτημα της μη υλοποίησης από τη διοίκηση των ευεργετικών διατάξεων για τις μεταθέσεις ή μετατάξεις τρίτεκνων υπαλλήλων ,δ) να δηλώσουμε τη διαμαρτυρία μας για τον αποκλεισμό των τρίτεκνων οικογενειών από βοηθήματα  που  χορηγούνται στις πολύτεκνες οικογένειες ( ο ΟΓΑ και οι ΔΗΜΟΙ ) με την απόκτηση του 4ου παιδιού και να ενημερωθούμε για τις απόψεις και τις ενέργειές της προς αποκατάσταση της αδικίας ,και ε)  να δηλώσουμε  την αντίθεσή μας σε περικοπές των τριτεκνικών παιδικών επιδομάτων. Περιμένουμε να οριστεί νέο ραντεβού.

—Αναζητούμε να αγοράσουμε τον κατάλληλο χώρο για να στεγάσουμε όχι μόνο τις γραμματειακές λειτουργίες ,αλλά φιλοδοξούμε και πολλές άλλες πολτιστ. δράσεις Δεν καταφέραμε να βρούμε κάτι καλό. Επιμένουμε ! Προτείνουμε :από το διαθέσιμο αποθεματικό ποσό 40.000Ε να παραμένει δεσμευ-μένο για την αγορά κατάλληλου ακινήτου.

Το Διοικ. Συμβούλιο

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...