ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γονέων με τρία παιδιά διοργανώνει 7ήμερη εκδρομή σε Βουλγαρία-Ρουμανία-Μαύρη Θάλασσα από 25/8 έως 31/8/2018. Τα μέλη και οι φίλοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν, καλούνται να δηλώσουν εγκαίρως τo ενδιαφέρον τους λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

1
Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής:

ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ –ΒΑΡΝΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ- ΚΑΡΠΑΘΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ.

1Η ΗΜΕΡΑ, ΑΘΗΝΑ – ΣΟΦΙΑ:
Αναχώρηση στις 6.30 π.μ. για ΣΟΦΙΑ μέσω ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις.  Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η  ΗΜΕΡΑ, ΣΟΦΙΑ – ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ – BOYKOYΡEΣTI:  Πρωινό, σύντομη περιήγηση στη Βουλγαρική πρωτεύουσα και αναχώρηση για ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.  Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας, το  VELIKO TARNOVO,  μια πόλη χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιάντρα, γνωστή ως η παλαιά πρωτεύουσα της δεύτερης βουλγάρικης αυτοκρατορίας και συχνά αναφέρεται ως  “η πόλη των τσάρων”.Το 1965 στο όνομα της πόλης προστέθηκε η λέξη Βέλικο- Τάρνοβο και μέχρι σήμερα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται η ονομασία αυτή.  Με ενδιάμεση στάση, θα τακτοποιηθούμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, στο Βουκουρέστι,  όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ):
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης από το παλάτι της ‘Άνοιξης, το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου, όπου κυριαρχεί η χλιδή και η πολυτέλεια. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και τη στρατιωτική Ακαδημία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4Η ΗΜΕΡΑ, ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΡΠΑΘΙΑ:
Πρωινό και αναχώρηση για τη γραφική περιοχή των Καρπαθίων. Πρώτος σταθμός τα ΣΙΝΑΪΑ, για να δούμε το παλάτι ΠΕΛΕΣ, τη θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ και το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ. Ακολουθεί επίσκεψη στο φρούριο ΜΠΡΑΝ (ΠΥΡΓΟΣ του ΔΡΑΚΟΥΛΑ), ενώ αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΩΒ (18ου αιώνα) με τη Μαύρη εκκλησία. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5Η ΗΜΕΡΑ, ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ – ΒΑΡΝΑ:
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τα όμορφα τοπία στις ακτές της Μαύρης θάλασσας. Η πόλη της ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑΣ με το μεγάλο λιμάνι ‘μας φιλοξενεί’ για μια σύντομη γνωριμία – περιήγηση. Η διαδρομή μας συνεχίζεται νότια κατά μήκος των ακτών της Μαύρης θάλασσας, για να καταλήξουμε στην πόλη της ΒΑΡΝΑΣ νωρίς το απόγευμα και να αρχίσουμε αμέσως τη γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε την πλατεία της 9ηςΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, την ΟΠΕΡΑ, την ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗΣ κ.α. Δείπνο, διανυκτέρευση.

6Η ΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΝΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ – ΜΠΑΝΣΚΟ Ή ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ:
Πρωινό και αναχώρηση για ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ, η διαδρομή μας συνεχίζεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, απολαμβάνοντας τα πανέμορφα τοπία και μας οδηγεί στην “καρδιά της Βουλγαρίας”, στις γραφικές πλαγιές του Αίνου και του βουνού Σρέντνα. Μέσω ΣΛΙΒΕΝ, φθάνουμε στη ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Βουλγαρίας. Η ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ, οι ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ ΝΤΖΟΥΜΑΓΙΑ και ΙΜΑΡΕΤ, το ΑΡΧΑΙΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ και το σπίτι – μουσείο ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ, είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Το βράδυ θα καταλήξουμε στο ΜΠΑΝΣΚΟ ή το ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7Η ΗΜΕΡΑ, ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ:
Πρωινό, σύντομη γνωριμία με την όμορφη λουτρόπολη του ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, που είναι χτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς τον ΜΠΑΝΣΚΑ και ΜΠΡΙΣΤΙΤΖΑ, και έχει πάρει το όνομα της από το Βούλγαρο επαναστάτη ΓΙΑΝ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, με την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία, με το πανύψηλο δένδρο, δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι. Αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.
Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο 365€- Μονόκλινο 490€

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Εκδρομές – περιηγήσεις με σύγχρονο πούλμαν.
• 6 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* – 4*.
• 6 πρωινά.
• 6 δείπνα.
• Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
• Αρχηγός – συνοδός.
• Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
• Φ.Π.Α.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλέφωνα :

6979981638   Κα   Γεωργία

6974052943   Κος Ανδρέας

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...