ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Χθες (23/9) πραγματοποιήθηκε ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ- ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ.στην Καρύταινα. Ο Σύλλογός  μας προσκλήθηκε και κατέθεσε τις απόψεις του.

Α΄ ΖΗΤΗΜΑ. Όσον αφορά θεμελιώδη αιτήματα του τριτεκνικού κινήματος, όπως αυτά έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί: π.χ ( α) η απόδοση πολυτεκνικής ιδιότητας, β) άρση ή έστω μετατόπιση πολύ για ψηλότερα του απαράδεκτου φραγμού του 23ου έτους ηλικίας των παιδιών ,που ο φραγμός έχει ως συνέπει-α  να αναιρείται τόσο νωρίς  η τριτεκνική ιδιότητα και στους γονείς και τα παιδιά, γ) η υπερφορολόγηση των οικογενειών με παιδιά, και δ) η μη

χρηματοδότηση από το κράτος του κόστος συγκοινωνιών κλπ , δεν έχει επιτευχθεί  απολύτως τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, παρά τιςπροσπάθειες.

 Μπορεί οι πολιτικοί εύκολα να υπόσχονται και ευκολότερα να ξεχνούν τις δεσμεύσεις τους ,ωστόσο είναι βέβαιο ότι το τριτεκνικό κίνημα ,όπως είναι σήμερα, δε μπορεί να παράξει «γεγονότα» ικανά να πείσουν το πολιτικό σύστημα .

 ΕΡΩΤΗΜΑ: Ευθύνεται γι αυτό η πολυδιαίρεση του τριτεκνικού κινήματος ( 2 Ομοσπονδίες και πολλοί ανεξάρτητοι ή ανενεργοί Σύλλογοι)  ; Επειδή θεω-ρούμε ότι αυτή είναι κύρια  αιτία της κακοδαιμονίας, γι αυτό προβάλλουμε ως αναγκαιότητα τη σύγκληση ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

Β΄ ΖΗΤΗΜΑ. Πολλά και από πολλές μεριές έρχονται αρνητικά μηνύματα για περικοπές  των οικογενειακών-κοινωνικών επιδομάτων. Τα μέλη ανησυχούν και περιμένουν αγωνιστική διάθεση και αντίδραση  για να καταδείξουμε και την αντίθεσή μας σε τέτοια σχέδια και την κοινωνική μας δύναμη. Αν κάτι πρέπει να γίνει ,πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ και όχι ΜΕΤΑ

Εμείς δηλώσαμε, ότι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν .

Αποστολόπουλος Α.

Πρόεδρος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...