ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γονέων με Τρία Παιδιά προγραμματίζει διήμερη εκδρομή  ΣΤΗΝ  ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ 10-11/11/2018

Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

1η ημέρα: Αναχώρηση στις 07:30 από τον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα με προορισμό τη Λίμνη Πλαστήρα, κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση στην Ιτέα και έξω από τη Λαμία. Άφιξη στη Λίμνη Πλαστήρα , όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Η Τεχνητή λίμνη, σε υψόμετρο 1000 μ., σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού ή Μέγδοβα. Η δε ιδέα για την κατασκευή της αποδόθηκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, όταν το 1935 που επισκέφθηκε την γενέτειρά του, και είχαν σημειωθεί καταστροφικές πλημμύρες στη περιοχή και την Μακεδονία από συνεχείς βροχοπτώσεις, βλέποντας τον χώρο φέρεται να είπε πως “εδώ μια μέρα θα γίνει λίμνη”, απ’ όπου και το πιο γνωστό της όνομα. Νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας, στα Τρίκαλα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη των Τρικάλων. Το βράδυ ελεύθερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο, με τις αποσκευές μας, με προορισμό τους “ιερούς βράχους” των Μετεώρων, τα “κυκλώπεια” βράχια που σε πείσμα του χρόνου στέκουν όρθια αιώνες τώρα. Εκεί θα επισκεφθούμε την ανδρώα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του  Σωτήρος  Χριστού (Μεγάλο Μετέωρο), η οποία ιδρύθηκε περί το 1340 από τον Άγιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη (1302-1380), όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προσκύνημα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το γυναικείο μοναστήρι, την Ιερά Μόνη του Αγίου Στεφάνου. Η ιστορία των πρώτων χρόνων του μοναστηριού χάνεται στα βάθη των αιώνων και καλύπτεται από παραδόσεις. Οι πρώτες μαρτυρίες ανάγουν την ίδρυσή του στο τέλος του 12ου αι., γύρω στα 1191-1192. Πιθανότατα ο πρώτος όσιος ερημίτης που κατοίκησε σε κάποια σπηλιά του βράχου λεγόταν Ιερεμίας. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Καλαμπάκα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό ή προαιρετικά μπορούμε να επισκεφτούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πάτρα, κάνοντας μία στάση έξω από τα Ιωάννινα για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην Πάτρα το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  65 €/ΑΤΟΜΟ (ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ) ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: · Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν και έμπειρος οδηγός. · Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο «AETON MELATHRON» 4* , περίπου 2 χλμ. από την πόλη των Τρικάλων, με πρωινό.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: · Φόρος διανυκτέρευσης που ισχύει από 1/1/2018 (3€ / δωμάτιο / διανυκτέρευση για ξενοδοχεία 4*). · Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (Για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μουσείο Μανιταριών η τιμή για group (άνω των 10 ατόμων) : 4€ / άτομο). · Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...