ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σήμερα Δευτέρα 4/6/2018 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στην αίθουσα τύπου του Παμπελοποννησιακού σταδίου.
Θέματα ημερήσιας διάταξης
1. χαιρετισμός προέδρου
2.εκλογή προεδρείου Γ.Σ.
3.παρουσίαση πεπραγμένων του Δ.Σ.(Δεκέμβριος 2017- Μάιος 2018)
4.παρουσίαση οικονομικής διαχείρισης
5. έγκριση πεπραγμένων και οικ. διαχείρισης 2017.

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 – 2018
—————————————————————————
Είναι χρήσιμο να πούμε δυό λόγια για το Σύνδεσμό μας, κυρίως για τα νέα μέλη.
Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΩΝ, ιδρύθηκε το 1988, πριν από 30 χρόνια, ως πραγματικά ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ, εκφράζοντας την ανάγκη:
1ον ανάδειξης στην κοινωνία του Δημογραφικού ως του κυριότερου εθνικού μας προβλήματος, και
2ον χάραξης από την πολιτεία ενός πλαισίου αποτελεσματικών πολιτικών στήριξης της οικογένειας και ειδικότερα της τρίτεκνης, όχι για την ευμάρειά της, αλλά προκειμένου να ενθαρρυνθούν και να προχωρήσει στην απόκτηση ενός επιπλέον παιδιού κάθε οικογένεια. Για πρώτη φορά στη χώρα μας, τότε και από εδώ από την Πάτρα, προβλήθηκε το αίτημα αναγνώρισης της τρίτεκνης οικογένειας ως πολύτεκνης, κάτι που παραμένει ακόμα και σήμερα ανεκπλήρωτο.
Σήμερα ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ αριθμεί πάνω από 5.500 μέλη. Ενεργά περί τα 1.500.
Αρχές που δεσμεύουν όλους μας:
1. Η δράση των εκλεγμένων μελών (Δ.Σ και ΕΕ ) είναι καθαρά εθελοντική προσφορά.Η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται και από τη βοήθεια και ιδιαίτερα από τη συνειδητότητα των μελών μας.
2. Ο Σύλλογος διεκδικεί δικαιώματα και θετικές λύσεις για όλες τις τρίτεκνες οικογένειες.
ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ Δ.Σ.
Τα θέματα που απασχόλησαν το Δ.Σ. (Δεκέμβριος μέχρι σήμερα) είναι τα εξής:
1. Συμμετείχαμε στην επιστημονική ημερίδα που οργάνωσε η εφημ. ΓΝΩΜΗ με συνεργαζόμενους φορείς:
– Τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
– Το ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
– Τον πανελλήνιο Σύνδεσμο Γονέων με τρία παιδιά και
– Την πολυτεκνική οργάνωση Πάτρας και περιχώρων,
Με θέμα: Ο κοινωνικός ρόλος των φορέων και οργανώσεων σε θέματα αλληλεγγύης σε περιόδους οικονομικής κρίσης,
που έγινε στις 18.12.2017 στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ.
Τα προβλήματα των τρίτεκνων και πολυμελών οικογενειών σε περιόδους κρίσης παρουσίασε ο τότε πρόεδρος κ. Ανδρέας
Αποστολόπουλος.
2. Στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας σε όλους τους βουλευτές Αχαίας και τη δημοσιεύσαμε στις 18.12.17,για τις επικείμενες τότε μειώσεις των παιδικών επιδομάτων και ζητούσαμε την αντίδρασή τους στη συζήτηση που θα ακολουθούσε στη Βουλή.
3. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έγινε η ετήσια γιορτή των τρίτεκνων οικογενειών στις 17.12.17, γιορτή των τριών παίδων εν καμίνω, στον Αγιο Ανδρέα Πατρών μετά αρτοκλασσίας και κεράσματος.
4. Δόθηκε η ευκαιρία στους τρίτεκνους να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, fuente ove yuna, η πηγή των αμνών, με μικρό εισητήριο.
5. Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στις 28.1.18
6. Στις 13.2.18 δόθηκε μία παράσταση για τους τρίτεκνους, από το άρμα θέσπιδος, του έργου «η τρελή του Σαγιώ».
7. Αξιοποιήσαμε την ευκαιρία που μας έδωσε η διοργάνωση του 9ου Περιφερειακού Συνεδρίου παραγωγικής ανασυγκρότησης στη πόλη μας στις 5 και 6 Φεβρουαρίου 2018,
Α. για να προβάλλουμε ενώπιον των αρμοδίων Υπουργών τα βασικά μας αιτήματα (έκφραση διαμαρτυρίας για την περικοπή των παιδικών επιδομάτων, τον αποκλεισμό από το κοιν. τιμολόγιο της ΔΕΗ και το εφάπαξ επίδομα για την απόκτηση 3ου παιδιού), ομιλητής μας ο γραμματέας κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος.
Β. να θέσουμε στον ίδιο τον κ. Πρωθυπουργό το κύριο θεσμικό μας αίτημα:
– Τριτεκνία = Πολυτεκνία
-της κατάργησης ή έστω της μετάθεσης πολύ ψηλότερα του ηλικιακού ορίου προστασίαςτης τρίτεκνης οικογένειας .
-τη διευκόλυνση των σπουδών με μεταγραφές και τη διάθεση επαρκών θέσεων για παιδιά πολυμελών οικογενειών σε φοιτητικές εστίες.
– τη συγκατοίκηση των μελών της οικογένειας με τις απαιτούμενες μεταθέσεις.
Για το σκοπό αυτό , η πρόεδρος του Δ.Σ. μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ηλείας συνάντησε τον Γραμματέα του κ. Πρωθυπουργού, ανέπτυξαν τα αιτήματά μας και παρέδωσαν επιστολή η οποία και δημοσιοποιήθηκε, και
Γ. να καλέσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελών μας, προβάλλοντας στην κοινωνία τα αιτήματα και την κοινωνική δύναμη του τριτ. κινήματος. ( Δεν μείναμε ικανοποιημένοι από την συμμετοχή των μελών μας).
8. Τα μέλη του Δ.Σ. ( Φατούρου, Αποστολόπουλος και Αναστασόπουλος) συμμετείχαν σε τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού ΛΥΧΝΟΣ στις 5.2.2018 για τα θέματα της τρίτεκνης οικογένειας με συντονιστή τον πατέρα Νικ. Σκιαδαρέση.
9. Συμμετοχή του Συλλόγου στο Ευρωπαικό πρόγραμμα απόσυρσης φρούτων. Η υλοποίηση πέρασε από «σαράντα κύματα». Το νομικό πλαίσιο γίνεται όλο και πιο περιοριστικό , αποκλείοντας έτσι από τις παροχές φτωχές οικογένειες, μόνο και μόνο επειδή κάποιο παιδί πέρασε το ηλικιακό όριο.
10. Ο Σύλλογος βοηθά και πάλι το Δήμο στην υλοποίηση της απόφασης περι απαλλαγής ή μείωσης Δημ τελών με εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ. Ζητήσαμε να αναγνωριστούν και τα άνεργα παιδιά ως προστατευόμενα, αλλά αυτό δεν εγκρίνεται από τις κρατικές εποπτικές αρχές.
11. Εχουμε γίνει μέλος της Κοιν. Σύμπραξης Αχαίας ( ευρωπ. Πρόγραμμα τροφίμων, ΤΕΒΑ), αλλά δε συμμετέχουμε στην υλοποίηση του προγράμματος.Το πρόγραμμα ΚΕΑ (Κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης) υλοποιείται από άλλους θεσμούς. Δεν έχουμε καμμία σχετική ενημέρωση προς το παρόν.
12. Πραγματοποιήσαμε μία δράση αλληλεγγύης για δύο οικογένειες, που έχασαν πρόσφατα το σύζυγο και πατέρα τους. Παραδόθηκε σε κάθε μία εξ αυτών το ποσό των 500 ευρώ.
13. Πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στην ΑΘΗΝΑ στις 11.3.18 με επίσκεψη στον πολυχώρο πολιτισμού , Ιδρυμα Σταύρου Νιάρχου, στην Ακρόπολη , μουσείο Ακρόπολης και παρακολούθηση θεατρικής παράστασης.
14.Οργανώνεται πολυήμερη εκδρομή στη Βουλγαρία – Ρουμανία στις 25.8.18. Η εκδρομή είναι αυτοχρηματοδοτούμενη.
15. Συμμετείχαμε στο 1ο Παναχαικό ποδοσφαιρικό παιδικό τουρνουά με παράλληλες δράσεις, από 29Μαίου μέχρι 1 Ιουνίου 2018, που έγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Πατρών για το χαμόγελο του παιδιού.
Τρέχοντα θέματα: Υλοποιούμε και φέτος το ευρωπαικό πρόγραμμα δωρεάν διανομής φρούτων.
Παρακαλούμε τα μέλη μας με τρία προστατευόμενα παιδιά και εισόδημα μέχρι 12.500 ευρώ, να μας φέρουν το περσυνό Εκκαθαριστικό της εφορίας( εισόδημα του 16) για να συντάξουμε τη κατάσταση με τους δικαιούχους ή να το στείλουν με fax : 2610 644184 ή με email:triteknoi_patra@yahoo.gr.
Για πληρέστερη και αμεσότερη πληροφόρηση για όλα τα θέματα στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ μας (www.triteknoipatras.gr) ή στο Fb (Τρίτεκνοι Αχαίας)

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος Ο Γραμματέας
Γ. Φατούρου Α. Αποστολόπουλος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...