πρόσκληση σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ   ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΠΑΤΡΑ

——————————————

ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Πατρών Κλάους 93 – Τ Κ 26221

Τηλ.+ΦAΞ  2610/644184

Kιν. Τηλ: 6974052 – 6980473031

 

Ε-mail: triteknoi_patra@yahoo.gr                               Πάτρα 22/3/2017

 

 

 

Αγαπητοί κ. Πρόεδροι,

 

Πορευόμαστε εδώ και χρόνια μαζί, ο καθείς από τη δική του θέση ευθύνης, για να προβάλλουμε το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας και να προωθήσουμε θέσεις και λύσεις, που συμβάλλουν τόσο στη στήριξη της τρίτεκνης οικογένειας, όσο και στην άμβλυνση  αυτού του μείζονος εθνικού προβλήματος. Όταν δουλεύαμε μαζί και ισότιμα, καταφέρναμε να κάνουμε αισθητή και αξιοπρόσεκτη την παρουσία μας στο δημόσιο βίο και στις Αρχές. Το Κίνημά μας ενδυναμωνόταν καθημερινά σε συνθήκες αισιοδοξίας και αλληλεγγύης των μελών μας.

 

Μέσα σ΄αυτό το κλίμα, το τότε συλλογικό μας Προεδρείο ( ΠΕΑΤ), πέτυχε ( Ν 3454) την αναγνώριση της τρίτεκνης οικογένειας ως μιας διακριτής κοιν.ομάδας ,που χρήζει υποστήριξης. Το βήμα αυτό, όμως, εκτός από ατελές, ήταν και κοινωνικά άδικο για μας λόγω των ανεδαφικών και περιοριστικών ηλικιακών ορίων.

Οι τοπικοί Σύλλογοι ,έκτοτε, έχουν πετύχει πολλές και ουσιαστικές κατακτήσεις σε τοπικό επίπεδο ( εισιτήρια ΚΤΕΛ- ΠΛΟΙΩΝ, ανταποδοτικά τέλη Δήμων, προσφορές επιχειρήσεων κλπ). Σε κεντρικό επίπεδο, όμως, τα πράγματα  δεν είναι ευχάριστα . Ούτε λόγος  για  απόδοση της πολυτεκνικής ιδιότητας ,εμπαιγμός για τη μετατόπιση  υψηλότερα των ηλικιακών ορίων – έστω ως ένα πρώτο βήμα-, περικοπές παιδικών παροχών, υπερφορολόγηση οικογενειών με παιδιά.). Οι μικρές τροποποιήσεις που επιχειρήθηκαν κατά καιρούς δεν είναι παρά προπαγανδιστικά φτιασιδώματα της εκά-στοτε κυβερνητικής εξουσίας. Ο δρόμος μας είναι πολύ μακρύς ακόμα και δύσκολος Οι επερχόμενες περικοπές είναι ήδη ορατές και οι καιροί «ου μενετοί».

 

Φίλοι Πρόεδροι, εκτιμούμε ότι η αναποτελεσματικότητα αυτή οφείλεται στην πολύ-διάσπαση του Τριτεκνικού Κινήματος. Στο χώρο μας υπάρχουν ήδη 2 Ομοσπονδίες και πολλοί ανενεργοί Σύλλογοι. Το Κίνημά μας τελευταία δεν παράγει «γεγονότα» εξωστρεφή, αγωνιστικά, παρά μονάχα εσωστρεφή ,τα οποία έχουν οδηγήσει το Κίνη-μά μας σε πολυδιάσπαση και αποστράτευση. Το Κίνημά μας βρίσκεται σε στασιμότη-τα και αδιέξοδο.

Αυτές τις αδυναμίες πρέπει να τις υπερβούμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Δεν μιλούμε για τη «δική» μας  ο καθένας ΕΝΟΤΗΤΑ, αλλά για ΕΝΟΤΗΤΑ στο Κίνημα συνολικά .Ο δεύτερος δρόμος διασφαλίζεται μόνο με λογικές συναίνεσης και συστράτευσης. Είναι δύσκολος αλλά αξίζει να τον διαβούμε όλοι μαζί, και έχει νόημα .

 

 

 

 

Φίλοι/ες Πρόεδροι, απευθυνόμενος στο αίσθημα προσωπικής ευθύνης καθενός/μιάς για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας ,σας  κ α λ ώ ως εντελοδόχος Πρόεδρος της Γεν. μας Συνέλευσης , σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ,εδώ στην Πάτρα ,Εσάς ή Εκπρόσωπό Σας, για να αναζητήσουμε, όλοι μαζί, σε πνεύμα αλληλεγγύης και συντροφικότητας  ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ .

Εμείς δεν διεκδικήσαμε ποτέ μέχρι σήμερα πρωτοκαθεδρία στο Κίνημά μας.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, όμως, θεωρούμε χρέος μας  να πάρουμε  αυτή την ιστορική πρωτοβουλία., που μπορεί να φέρει και πάλι αισιοδοξία στο Κίνημά μας.

 

Τις εργασίες της ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ θα ανοίξει και θα διευθύνει ο ιστορικός Πρόε-δρος του Κινήματος π. Ν. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ .Θα απευθύνει Ενωτικό Χαιρετισμό, και θα πράξει, όπως μου δήλωσε, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη ευόδωση των στόχων της προσπάθειας μας.

 

Θα ορίζαμε ( ως α΄ πρόταση ) ημέρα συνάντησης το διήμερο 13-14 Μαϊου ε.έ ( Γιορτή της Μητέρας), δεδομένου ότι τότε θα πραγματοποιήσουμε στην πόλη μας και μια πλούσια πολιτιστική εκδήλωση προς τιμήν της ΤΡΙΤΕΚΝΗΣ ΜΑΝΑΣ. Ως φιλό-ξενοι ,δε, οικοδεσπότες θα φροντίσουμε να γνωρίσετε τα μνημεία του τόπου μας( Ι.Ν. Αγ. Ανδρέου, Αρχ. Μουσείο, Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου) και τις ομορφιές τους.

 

Θα θέλαμε να έχουμε, μέχρι 10 Απριλίου ,και το δικό Σας ενωτικό μήνυμα, για να μπορέσουμε να διευθετήσουμε έγκαιρα άλλα οργανωτικά ζητήματα.(πρόγραμμα επισκέψεων, δείπνο, προσφορές ξενοδοχείων)

Mε Συντροφικούς Χαιρετισμούς

Ο  Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου

Ανδρέας Αποστολόπουλος

β

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...