9ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Τριτέκνων, κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος, κάνει παρέμβαση στη συνεδρία
“Κοινωνική πολιτική, εργασιακές σχέσεις και αλληλέγγυα οικονομία” για τα θέματα της τρίτεκνης οικογένειας.

27747765_1082466701895269_3740354609093557074_o

Από την διαμαρτυρία του Πανελληνίου Συνδέσμου Γονέων Τριών Παιδιών κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο.

27655036_1082679128540693_352734112744471061_n 27629236_1082693628539243_1815863579828027441_o 27459981_1082679051874034_8531904326831827964_n

Παραθέτουμε το υπόμνημα που επιδόθηκε από την πρόεδρο του Συνδέσμου μας, στο Γραφείο του πρωθυπουργού.

                       Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ!

Η χώρα μας, όπως και Εσείς πολύ καλά γνωρίζετε,δοκιμάζεται από βαθιά δημογραφική συρρίκνωση και γήρανση πληθυσμού, χαρακτηριστικά που έχουν τα τελευταία χρόνια  ιδιαίτερα οξυνθεί λόγω και της οικονομικής κρίσης, που έπληξε βάναυσα τη ζωή όλων ,αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό, βέβαια, εκείνη των πολυμελών οικογενειών. Η ραγδαία μείωση  των γεννήσεων και η «φυγή» των νέων μας για άλλες χώρες συνθέτουν για τη χώρα μας ένα σκηνικό «δημογραφικής πτώχευσης».

Και ενώ θα περίμενε κανείς ,μετά ταύτα, κ. Πρωθυπουργέ, θετικές προτάσεις και μέτρα στήριξης των οικογενειών ,ώστε να ενθαρρυνθούν να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά, η κοινωνική ομάδα των πολυμελών τρίτεκνων οικογενειών, που εκπροσωπούμε,η οποία πριμοδοτεί θετικά το δημογραφικό ισοζύγιο, δέχεται τελευταία με πολλαπλά αρνητικά κυβερνητικά  μέτρα  επίθεση στο ήδη κουτσουρεμένο βιοτικό της επίπεδο .

Κ. Πρωθυπουργέ,

Οι χιλιάδες τρίτεκνες οικογένειες δε φαντάστηκαν ποτέ, ότι η Κυβέρνησή Σας  σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα θα προχωρούσε :

—-σε απογοητευτική  μείωση των παιδικών επιδομάτων,

— σε αποκλεισμό τους από το Κοιν Τιμολόγιο της ΔΕΗ,

— σε αποκλεισμό τους από την εφάπαξ καταβαλλόμενη παροχή ,μόνο,στην πολύτεκνη αγρότισσα μάνα.

Οι χιλιάδες τρίτεκνες οικογένειες εκφράζουμε τον προβληματισμό μας και τη βαθύτατη απογοήτευσή μας για τις τιμωριτικές για τις τρίτεκνες οικογένειες επιλογές Σας!

Μ΄όλο το σεβασμό μας, θέλουμε με σαφήνεια να δηλώσουμε, ότι διεκδικούμε

αταλάντευτα:

Α. την απόδοση της πολυτεκνικής ιδιότητας και στις τρίτεκνες οικογένειες.   

Πρόκειται για το κορυφαίο των αιτημάτων μας.,την υπερψήφιση του οποίου είχατε και Εσείς προεκλογικά υποσχεθεί!

Σήμερα τριτεκνία σημαίνει πολυτεκνία!

Β.         Τη μετατόπιση των ηλικιακών ορίων ισχύος της τριτεκνικής ιδιότητας απο το 23ο έτος ηλικίας του α΄ τέκνου, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία (Ν 3454), στο 30ο έτος, εφ΄ όσον αυτά σπουδάζουν ή είναι άνεργα.

Γ.     Η διευκόλυνση των σπουδών και κατ΄επέκταση της κοινωνικής κινητικότητας των παιδιών των οικονομικά αδύναμων οικογενειών είναι βασικό αιτούμενο μιας δημοκρατικής και κοινωνικά  ευαίσθητης πολιτείας. Η ισχύουσα ρύθμιση δεν καλύπτει όλα τα παιδιά των τρίτεκνων  οικογενειών.

Πρότασή μας :η αύξηση του ποσοστού μεταγραφών ή η διάθεση επαρκών θέσεων για παιδιά πολυμελών οικογενειών σε Φοιτητικές Εστίες.            Σε κάθε περίπτωση πάντως η μελέτη του προβλήματος εξ υπαρχής είναι  αναγκαία.

Δ.   Συγκατοίκηση των μελών της οικογένειας.Παρά το γεγονός,ότι οι «κείμενες  διατάξεις»( Νόμοι, Υπ. Αποφάσεις, Υπαλ. Κώδικας) προβλέπουν ρυθμίσεις που διευκολύνουν  τη συγκατοίκηση των τρίτεκνων γονέων,όπου οι  χωρικές αποστάσεις του τόπου κατοικίας και εκείνου της υπηρεσίας τους δεν επιτρέπει την ενότητα της οικογένειας, όμως οι ελλείψεις προσωπικού στις  υπηρεσίες αποχώρησης του Υπαλλήλου, καθιστούν τις ισχύουσες θετικές  ρυθμίσεις ανενεργές, αφού, συνήθως, οι Δ/ντές Υπηρεσιών αποχώρησης τοποθετούνται αρνητικά επί του σχετικού αιτήματος του υπαλλήλου. Έτσι  το κόστος των δυσλειτουργιών της Δημόσιας Διοίκησης το επωμίζονται κυρίως οι πολυμελείς οικογένειες.

Ιδιαίτερα στους Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς, των οποίων το προσωρινό καθεστώς του Αναπληρωτή, διαλύει εκατοντάδες κάθε χρόνο οικογένειες και συνήθως τις ίδιες οικογένειες και επί πολλά χρόνια τώρα

Αξιότιμε, κ. Πρωθυπουργέ,

Περιμένουμε ότι σύντομα θα επανορθώσετε με νέα μέτρα την αδικία που διαπράχθηκε σε βάρος των τρίτεκνων οικογενειών με τις τελευταίες κυβερνητικές επιλογές.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα , υπερασπιζόμενοι το δίκαιο των παιδιών μας και το δικαίωμά τους για ίσες ευκαιρίες στη ζωή.   Ο Τρίτεκνοι βρίσκονται πάντα στις επάλξεις του αγώνα,  δεν ξεχνούν !

 

Μετά Τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                 Ο Γραμματέας

Γεωργία Φατούρου-Τζιβιέρη                      Α.  Αποστολοπουλος

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...