Συνάντηση Συλλόγων και ΟΠΟΤΤΕ στο Βόλο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Στο Βόλο, το τριήμερο 17,18 και 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσώπων των Συλλόγων Τριτέκνων και εργασίες της Γεν. Συνέλευσης της ΟΠΟΤΤΕ.

Τη συνάντηση απασχόλησαν:

1) Το Δημογραφικό Πρόβλημα της χώρας. Στα πλαίσια των δράσεων της ΟΠΟΤΤΕ για την προβολή του οξύτατου αυτού προβλήματος ,των αναγκαίων πολιτικών και των θέσεων της ΟΠΟΤΤΕ για την επίλυσή του ,ο αντίστοιχος Σύλλογος ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ οργάνωσε Ημερίδα ,στην οποία διακεκριμένοι Δημογράφοι και Στατιστικολόγοι , όπως ο κ. Β.ΚΟΤΖΑΜΑΝΗΣ ( Πανεπ. Θεσσαλίας). Κ. Βουλγαρης ( ΕΛ. ΣΤΑΤ),Δ. ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΣ ( ΕΚΚΕ) και ΨΑΡΡΑΚΗΣ Συμβ. Οικ. Επ Ε,ΚΟΙΝ) ανέλυσαν τάσεις και πτυχές του όλου προβλήματος και επεσήμαναν πολιτικές παρέμβασης. Χαρακτηριστικά επισημάνθηκε ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει θεσμοθετημένη αρχή ή Ινστιτούτο που θα παρακολουθεί τις δημογραφικές εξελίξεις και θα εισηγείται αποτελεσματικά μέτρα παρέμβασης.

2) Επίσης, η ΟΠΟΤΤΕ τίμησε το  κ. ΑΥΓΟΥΛΑ Β., τυφλό ,Δικηγόρο, Σύμβ. του Υπ. Εσωτερικών, τέκνο τρίτεκνης οικογένειας για τη σημαντική του προσφορά στο Τριτεκνικό Κίνημα ,προωθώντας από τη θέση του προς επίλυση χρονίζοντα αιτήματα ,’όπως η άρση εμποδίων για το διορισμό παιδιών τρίτεκνων οικογενειών.

3) Στη Γ.Σ των Αντιπροσώπων , το Σάββατο το απόγευμα, αποφασίστηκε η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ να ιδρύσει Ινστιτούτο Δημογραφικής Πολιτικής, Ιδ. Δικαίου, για τη μελέτη του δημογραφικού προβλήματος και για την προβολή των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπισή του.

Τέλος οι Αντιπρόσωποι των Συλλόγων επισκέφθηκαν με τον « ΝΟΥΤΖΟΥΡΗ» το ιστορικό χωριό ΜΗΛΙΕΣ, ΠΗΛΙΟΥ.

Αποστολόπουλος Ανδρέας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...