Μαμά Ελλάδα κοιμήσου…… δεν έχεις παιδιά να μεγαλώσεις !!!

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΣΥΛΛΌΓΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ (ΟΠΟΤΤΕ)

ΣΤΟ ΣΎΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Μαμά Ελλάδα κοιμήσου…… δεν έχεις παιδιά να μεγαλώσεις !!!

Το 2023 οι θάνατοι ήταν περισσότεροι των γεννήσεων κατά 57.343.

Η Ελλάδα δεν κάνει πια παιδιά – Υπογεννητικότητα

Στο Σύνταγμα, μπροστά στο ναό της Δημοκρατίας, μπροστά στα μάτια του Αθηναϊκού λαού, αντιπρόσωποι συλλόγων Τριτέκνων Ελλάδας με μπροστάρη την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας -ΟΠΟΤΤΕ

Διαμαρτυρήθηκαν

  • Για τον δημογραφικό κατήφορο της Ελλάδας.
  • Η συρρίκνωση της Ελλάδας δεν είναι μόνο υπόθεση των Τριτέκνων αλλά όλων των Ελλήνων.
  • Κάθε χρόνο διαγράφεται από τον χάρτη μια πόλη 57.343 κατοίκων.
  •  Η ύπαιθρος ερημώνεται, χωριά εγκαταλειμμένα, κάτοικος κανένας.
  •  Για να αφυπνιστούν οι κυβερνώντες και όλο το κοινοβούλιο, τι πρέπει να γίνει;

Έπεσε ατομική βόμβα δεν υπάρχει κάτοικος, δεν υπάρχει σχολείο, δεν υπάρχει γεωργία, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ.

Επιπλέον, η οικονομική και κοινωνική επιβάρυνση λόγω της υπογεννητικότητας έχει αρχίσει να αντανακλάται σε πολλούς τομείς της κοινωνίας, όπως η πρόνοια, η υγεία και η ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν παιδιά να στρατευθούν, να εργαστούν, να σπουδάσουν.  Οι οικονομικοί δείκτες κάποια στιγμή θα ανέβουν αλλά πως θα κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη; Με τους Έλληνες να φεύγουν στο εξωτερικό γιατί η ζωή μας δεν αντέχεται, πως να ζήσεις με ψίχουλα, πως να κάνεις οικογένεια;


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Αχαΐας έδωσε το παρόν στην διαμαρτυρία, με την Πρόεδρο Π. Γεωργοπούλου, τον Φ. Θεοδωρόπουλο, την Μ.Ευσταθίου και το μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ  Π.Αναστασόπουλο . Η συγκέντρωση ήταν η μεγαλύτερη που διοργανώθηκε από τριτεκνες οικογένειες  έως σήμερα!!

Η συγκέντρωση έγινε στις 11:30πμ, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με αιτήματα προς την κυβέρνηση, γενναίες αποφάσεις για το δημογραφικό, και στήριξη των Τρίτεκνων  πολυμελών οικογενειών.

Στην πιο σκληρή και άδικη τιμωρία που έχουν υποστεί οι Πολυμελείς οικογένειες μας, ζητάμε και διεκδικούμε , τη στήριξη και τη διεκδίκηση λύσεων στα αιτήματα των τρίτεκνων οικογενειών προς την πολιτείακαι να παρθούν επιτέλους συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες και δράσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος του τόπου μας.

Ακολούθησε Γενική Συνέλευση αντιπρόσωπων  της ΟΠΟΤΤΕ στο αμφιθέατρο του Δήμου Περιστερίου.

Κατά την διάρκεια της οποίας εκδόθηκε ψήφισμα  ενάντια στο νομοσχέδιο για την  ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων  καθώς  προσθέτει ένα ακόμα βάρος στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα μας , που η κυβερνήσεις γνωρίζουν αλλά μέχρι τώρα δεν τα έχουν λύσει.

Ενώ εμείς οι τρίτεκνοι θα προσπαθούμε να αποκτήσουμε τα ίδια δικαιώματα με αυτά των πολυτέκνων, τα παιδιά μας θα βλέπουν  συνομήλικους τους να έχουν εξασφαλίσει  πτυχίο.

Δημιουργείται έτσι μια κοινωνία δυο ταχυτήτων, αυτών που τρέχουν στον στίβο της μάθησης και αυτών που με όχημα τις τραπεζικές καταθέσεις έχουν φτάσει στο πτυχίο. 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...