ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ΗΜΕΡΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 6 – 11/7/23 Του Συνδέσμου Γονέων Τριών Τέκνων .

 

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ «Η βασίλισσα του Δούναβη»

ΒΙΕΝΝΗ «Η Αυτοκρατορική πόλη του βαλς»

Η  πρωτεύουσα των Μαγυάρων η Βουδαπέστη και η Αρχοντική Βιέννη είναι πόλεις που αναδύουν άρωμα Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας και σε μεταφέρουν σε…….. άλλες εποχές. Μία παραμυθένια εξόρμηση που θα μας μαγέψει και θα μας χαρίσει υπέροχες εικόνες και εμπειρίες!!!

Πρόγραμμα εκδρομής

Ημέρα 1η    6/7 : ΠΑΤΡΑ – ΚΡΑΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 05:00 πρωινή για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια Οδό – Μπιζάνι. Σύντομη στάση για καφέ και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας Οδού. Θα διασχίσουμε την ραχοκοκαλιά της Πίνδου και πάντα μέσω της Εγνατίας Οδού θα φτάσουμε στην Ημαθία, όπου στο ύψος του Πλατάνου θα κάνουμε άλλη μία στάση πριν να βρεθούμε στα σύνορα των Ευζώνων. Διατυπώσεις , διέλευση και διασχίζοντας τη χώρα των Σκοπίων με ενδιάμεση στάση καθ’ οδόν θα φτάσουμε τα σύνορα με την Σερβία. Διατυπώσεις ,διέλευση και το απόγευμα θα φτάσουμε στο Κρακούγιεβατς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η  7/7 ΝΟΒΙΣΑΝΤ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ Πρωινό και αναχώρηση 08:00 για το Νόβισαντ. Σύντομη περιήγηση και λίγος χρόνος στο ιστορικό κέντρο για καφέ και φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για τα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας, διατυπώσεις – διέλευση και νωρίς το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας που ο Δούναβης την χωρίζει στα δύο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στην συνέχεια θα πάμε για φαγητό και κατόπιν σας προτείνουμε (προαιρετικά) κρουαζιέρα στον Δούναβη γα να απολαύσουμε την Βουδαπέστη φωταγωγημένη, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η : 8/7 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ Πρωινό και ώρα 09.00 ξεκινάμε να γνωρίσουμε την όμορφη Ουγγρική πρωτεύουσα που ο Δούναβης τη χωρίζει στα δύο. Την πολύβουη Πέστη από όπου θα ξεκινήσουμε για να δούμε την πλατεία Ηρώων με τα αγάλματα των Ούγγρων Βασιλέων, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, την πολυσύχναστη οδό Αντράσσυ, τον Άγιο Στέφανο. Θα περάσουμε τη Γέφυρα των Αλυσίδων για να βρεθούμε στην πλευρά της Βούδας όπου θα δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την εκκλησία του Ματτίας και τον λόφο του Γκέλερτ. Θα κλείσουμε την περιήγησή μας με την κλειστή αγορά όπου μπορείτε να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα κρασιά και αναμνηστικά. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για βόλτες, φωτογραφίες ή μια σοκολάτα στα φημισμένα καφέ Gerbaend & New York. Δείπνο. Για το βράδυ (προαιρετικά) σας προτείνουμε διασκέδαση με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η   9/7 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ Πρωινό και ώρα 08.00 αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, την αυτοκρατορική Βιέννη με την μαγευτική αυστριακή ύπαιθρο να συντροφεύει την διαδρομή μας. Θα ξεκινήσουμε με την Ρίνγκεστράσσε και το κέντρο με τα μοναδικά κτίρια της Όπερας, του Δημαρχείου, το χειμερινό ανάκτορο των Αμβούργων Χόφμπουργκ, το Ελληνοπρεπές Κοινοβούλιο με την πρόσοψη αντίγραφο της Ακαδημίας Αθηνών, τον Καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, την παλιά ελληνική συνοικία, τα ανάκτορα του Σένμπρουν και άλλα. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό, περιπλάνηση και ψώνια. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη, διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η  10/7 ΒΙΕΝΝΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΚΡΑΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα έχουμε αναχώρηση 08:30 πρωινή από Βουδαπέστη για την Σερβική πρωτεύουσα Βελιγράδι. Πανοραμική ξενάγηση της πόλης (Φρούριο Καλεμεγδάν, Άγ. Σάββα . Πύργο Νεμπόζια όπουδολοφονήθηκε ο Ρήγας Φεραίος κ.τ.λ)  Στην συνέχεια θα έχουμε χρόνο για βόλτα, φαγητό ή καφέ στον πεζόδρομο της Κνέζ Μιχαήλοβα. Στην συνέχεια θα φτάσουμε στο Κρακούγιεβατς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η  11/7 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΤΡΑ Πρωινό και αναχώρηση μέσω των Σερβικών Τεμπών για τα σύνορα Σερβίας – Σκοπίων. Διατυπώσεις, διέλευση. Θα συνεχίσουμε διασχίζοντας την χώρα των Σκοπίων με ενδιάμεσες στάσεις καθ οδόν για να βρεθούμε αργά το μεσημέρι στα σύνορα των Ευζώνων. Διατυπώσεις, διέλευση και επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό, καφέ, ξεκούραση και συντροφιά τις μοναδικές εικόνες και τις όμορφες αναμνήσεις.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ !  Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με αγγλικούς χαρακτήρες) η οποία θα πρέπει να έχει εκδοθεί από τις 20/7 του 2008 και μετά ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα.

 

Τιμή κατ’ άτομο  :    425,οο€    σε δίκλινο δωμάτιο

Επιπλέον επιβάρυνση χρήσης μονόκλινου : 160,οο€

 

Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  1. Μεταφορές, περιηγήσεις με το πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα και 2 οδηγούς
  2. Πέντε(5) διανυκτερεύεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία (2 Κρακούγιεβατς σε 3*  και  3 Βουδαπέστη σε 4*)
  3. Πέντε (5) πρωινά και τέσσερα (4) δείπνα (2 στο ξενοδοχείο Κρακούγιεβατς & 2 σε επιλεγμένα εστιατόρια στην Βουδαπέστη)
  4. Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός 2 ημέρες (Βουδαπέστη & Βελιγράδι)
  5. Έμπειρος συνοδό του γραφείου με ξενάγηση σε όλο το πρόγραμμα
  6. Ασφάλεια αστικής Επαγγελματικής ευθύνης
  7. Ενημερωτικά έντυπα
  8. Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : Είσοδοι μουσείων & επισκεπτόμενων χώρων. Φόρος διανυκτέρευσης  στα ξενοδοχεία,  όπου υπάρχει, και πληρώνονται επι τόπου, ποτά στα γεύματα – δείπνα,  σε προαιρετικά όπως η κρουαζιέρα στο Δούναβη ή διασκέδαση με τσιγγάνικα βιολιά και γενικώς ότι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον κριθεί σκόπιμο χωρίς παραλείψεις

 

  Το Δ.Σ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...