Συνάντηση μεταξύ της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Κελέτση

 

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Κελέτση, καθώς και με το Γ. Γραμματέα Αγροτικής  Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνου Μπαγινέτα.

Την Ομοσπονδία  Τριτέκνων Ελλάδας (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Κοντός (Αθήνα),  η Αν. Δημοσίων Σχέσεων Παναγιώτα Κεφαλά (Δράμα) και το μέλος Μαρία Ναυροζίδου (Αθήνα).

Τα θέματα που αναλύθηκαν στην συζήτηση ήταν:

  •     Η επαναφορά ευρωπαϊκών προγραμμάτων «Δωρεάν Διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών προϊόντων» προβλέποντας την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων των δικαιούχων, υπογραμμίζοντας παράλληλα και την σημαντική ενίσχυση  την οποία θα αποκομίζουν και οι αγροτικές ομάδες παραγωγών αναφορικά με την καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων τους στην εγχώρια αγορά. Επιπλέον, προτάθηκε οι διοικητικές διαδικασίες να διενεργούνται σε απευθείας συνεργασία μεταξύ των αναγνωρισμένων συλλόγων και των συναρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.
  •     Να ξεκινήσει ΝΕΟ πρόγραμμα «Δωρεάν Διανομής Τροφίμων» για τις Τρίτεκνες οικογένειες, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί αναγκαίο κοινωνικό μέτρο οικονομικής ανακούφισης, με δεδομένο τις τρομακτικές ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.
  •     Στοχευμένα μέτρα στήριξης σε νέα ζευγάρια αγροτών ώστε να διευκολύνεται η μετεγκατάσταση τους ή παραμονή τους στην ύπαιθρο, όπως φορολογικές απαλλαγές, μειώσεις στα καύσιμα, επιδοτήσεις με ευνοϊκούς όρους, γενίκευση του χρηματικού βοηθήματος στις τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες κ.α.
  •     Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι λόγω των έκτακτων δυσμενών συνθηκών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, να υπάρξει ειδική μέριμνα προστασίας,  προς τις τρίτεκνες οικογένειες και τις λοιπές ευπαθείς ομάδες με την άμεση εφαρμογή κοινωνικών και οικονομικών μέτρων ανακούφισης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...