Επιστολή της ΟΠΟΤΤΕ στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις νέες ταυτότητες.

 

Αθήνα:  1-10-2023

                   Προς

Τον  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  κ. Ιωάννη Οικονόμου

Αξιότιμε κύριε   Υπουργέ,

τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, και προς έκπληξή μας, οι τρίτεκνοι αγνοήθηκαν όσον αφορά στην έκπτωση στο παράβολο Έκδοσης Δελτίου Ταυτότητας.

Η σχετική σας ανακοίνωση αναφέρει:

δ) Ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 10,00€. Για την έκδοση κάθε δελτίου απαιτείται ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους 10,00€ .

Ωστόσο, είναι δίκαιο να εξετάσουμε την ειδική θέση των τριτέκνων σε αυτή την ρύθμιση και θα πρέπει να λάβετε υπόψη το εξής :

Τιμωρία για τους Τρίτεκνους;

Αυτή είναι η επιβράβευση της συνεισφοράς τους στην κοινωνία που συρρικνώνεται συνεχώς;

Σήμερα, το δημογραφικό πρόβλημα έχει λάβει διαστάσεις κατάρρευσης. Οι τρίτεκνοι αντιπροσωπεύουν μια ομάδα πολιτών που συμβάλλουν στην αύξηση του πληθυσμού.  Είναι σημαντικό να τιμούμε και να ενθαρρύνουμε αυτήν την προσφορά στην κοινωνία, ανταμείβοντάς τους με δίκαια κίνητρα.

Προτείνουμε, λοιπόν, να προστεθούν οι τρίτεκνοι στη λίστα των πολιτών με ειδικές κατηγορίες και δικαιολογητικά, προκειμένου να πληρώνουν μόνο το μισό ποσό, δηλαδή 5,00€, για την έκδοση της ταυτότητάς τους. Αυτό θα αναγνώριζε τη σημαντική συνεισφορά των τριτέκνων στην κοινωνία μας και θα ενθάρρυνε την αύξηση των παιδιών, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Παρακαλούμε να προστεθούν οι τρίτεκνοι με τα ανάλογα δικαιολογητικά και να πληρώνουν 5 ευρώ.

Ευελπιστούμε για την άμεση θετική ανταπόκριση σας στο εύλογο αίτημά μας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...